Case Barcelona

Sportief Barcelona

Barcelona is gelegen aan de Mediterrane kust in het noorden van Spanje en is zonder twijfel de meest kosmopoliete en moderne stad van Spanje. De stad heeft anderhalf miljoen inwoners en is de hoofdstad van Catalonië. Architectuur, historie, traditie, cultuur, sport, een bruisend nachtleven en gastronomie zijn enkele steekwoorden die de stad kenmerken. Al deze kenmerken zijn een ideaal uitgangspunt voor een afwisselend verblijf!

Er zijn veel mogelijkheden om je naar Barcelona te laten vervoeren. Het vliegveld ligt op redelijk korte afstand van de stad en maakt alles goed toegankelijk. Daarnaast zijn er vele trendy en design hotels waar je heerlijk kunt vertoeven. En voor bijna elke budget is een oplossing.

Omgeving

Barcelona is bij uitstek de stad waar sport groots is. Natuurlijk denken we dan direct aan de voetbalclub FC Barcelona, maar onder dezelfde naam zijn er diverse andere topsporten te zien. Bijvoorbeeld basketbal, waterpolo en volleybal. En wat te denken van de Olympische Spelen van 1992 die hier zijn gehouden. En door de ligging aan zee zijn alle watersporten zeer goed te beoefenen. Maar Barcelona biedt ook plaats voor cultuur en bijzondere architectuur. Overal mooie pleinen, leuke barretjes en bijzondere restaurants. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele winkels.

Omschrijving

Het is een prettige stad om te verblijven. Een aangenaam klimaat en de relaxte cultuur dragen hieraan bij. De stad heeft heel veel verschillende hotels beschikbaar in verschillende (prijs)klassen en met verschillende uitstralingen. Bijvoorbeeld een hotel dat is gelegen op een rustige en toch praktische locatie tussen Ciutadella Park en de stranden en restaurants rondom de Port Olímpic. Met de nabij gelegen metro kan het levendige en culturele centrum van Barcelona in slechts 10 minuten worden bereikt. Het zandstrand van Bogatell (vol met strandbarretjes en luxe bars) en clubs rondom Port Olímpic zijn op slechts 5 minuten lopen van het hotel.    

Programma

De stad biedt veel mogelijkheden, waarbij wij hebben gekozen voor een sportieve insteek met een snufje cultuur. Zo kan je met een vroege vlucht naar Barcelona vliegen en dan met een luxe touringcar naar Parc Güel rijden. Daar kan je alles zien van Gaudi en genieten van een stuk bijzondere architectuur. Dan staan er fietsen klaar voor de groep en gaan we, samen met een Nederlandstalige gids, een route rijden langs diverse bezienswaardigheden. Gelukkig is de route overwegend 'naar beneden' en dat is stukken comfortabeler dan bergop. Eindpunt van de fietstocht is de oude haven van Barcelona waar een heerlijke tapas lunch klaar staat. En dat gaat er bij iedereen wel in. Veel verschillende gerechten, voor elk wat wils. Even heerlijk bijkomen in een zacht zonnetje.

Incentive naar Barcelona

Na de lunch volgt de eerste, meer sportieve, activiteit. Er ligt een grote catamaran klaar voor de groep om een tochtje te maken langs de kust van Barcelona. Meehelpen mag, maar hoeft niet. Zo zien we de stad vanaf een heel andere kant; de zee.
Aansluitend volgt er een strandprogramma voor de gasten. Er liggen verschillende boten klaar om te zeilen of te kajakken. En om de competitie aan te gaan, kunnen we ook een potje beach volleybal spelen. Voor de gasten die minder zin hebben om actief te zijn staan er ligbedjes klaar. De bar is nooit ver weg. Lekkere koele drankjes en diverse snacks staan klaar om iedereen 'fit' te houden. Zo verloopt de middag snel en gaat de dag over in de vroege avond.

Voordat we verder kunnen gaan met het avondprogramma, gaan we ons eerst eens opfrissen in de comfortabele design hotelkamer. Douchen en even lekker chillen op de kamer. Of toch nog even het zwembad uit proberen. Het kan allemaal. In Spanje eet men over het algemeen wat later op de avond, dus geen haast. Als restaurant hebben we een traditioneel Spaans restaurant gekozen waar zowel vlees als vis wordt geserveerd. Samen het een heerlijk glas wijn spoelen we de ervaringen van de dag weg. Nederland lijkt zo ver weg nu. Voor diegenen die het levendige nachtleven van Barcelona nog in willen, is er meer dan voldoende keuze om de hele nacht door te gaan.

De volgende ochtend is er niet heel veel tijd om uit te slapen. Het uitgebreide ontbijt geeft de mens weer energie en dat is ook nodig. Eerst staat er een zakelijke presentatie gepland over de plannen voor het komende jaar. Dat doen we bij een plaatselijke vestiging van het merk dat wij vertegenwoordigen. Het bijzondere is, dat dit kan worden gecombineerd met een rondleiding en een kennismaking met de collega's die je nog niet eerder persoonlijk hebt ontmoet.
Aansluitend is er een afscheidslunch in de oude gotische wijk en dan is het tijd om afscheid te nemen van de Spaanse collega's en gaan we richting het vliegveld om terug te vliegen naar Nederland. Deze reis was een combinatie van leuk, gezellig, teambuilding, sportief, cultuur en zakelijk verantwoord. Een prima combinatie voor een aantrekkelijke prijs.

Zo stellen wij graag een programma samen dat geheel aansluit op jouw wensen en die van je gasten. Bovenstaand verhaal is gebaseerd op een eerder gedane reis, maar de mogelijkheden zijn legio. Laat je niet afschrikken door het programma, er zijn ook mogelijkheden voor andere budgetten.

Opmerkingen

Bovengenoemd programma geeft een indruk van de mogelijkheden om 3 dagen met een groep gasten naar Barcelona te gaan. Echter is dit slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn verschillende andere programma's samen te stellen en dat doen wij graag in overleg met de klant. Eenvoudig kan er nog een extra dag aan worden gekoppeld. Ook qua budget zijn er verschillende mogelijkheden. Dit programma heeft een indicatie budget van rond de 700 euro per persoon (incl. vluchten) en op basis van 30 personen. Prijzen varieren per seizoen maar geven wel een indicatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over een incentive, meeting of reis naar leuke bestemming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


 

Terug naar het overzicht.