Panorama Kaapstad - Uitzicht over Constantia - premium events incentives

Kaapstad

Kaapstad is de nummer 1 bestemming van de wereld.
 

Kaapstad of Cape Town bijgenaamd de Moederstad , is de hoofdplaats van de provincie West Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. De stad heeft ongeveer 2,9 miljoen inwoners; gevoelsmatig lijkt het echter veel kleiner en vooral intiemer. Het is de tweede stad van het land wat veel bekendheid heeft gekregen door de apartheid in het verleden en meer recentelijk het WK voetbal in 2010.

De stad ligt in de zuidwestelijkste punt van Zuid-Afrika en was oorspronkelijk een verversingspost voor Nederlandse schepen die op weg waren naar Oost-Afrika, Indië of het Verre Oosten. Het was daarnaast een van de eerste permanente Europese nederzettingen ten zuiden van de Sahara. Van een kleine havenstad groeide Kaapstad uit tot de grootste stad van Zuid-Afrika. Later nam Johannesburg deze eer over, mede door de goudkoorts.

De redenen om voor een (kortere) zakelijke incentive naar Kaapstad te gaan zijn volgens ons:

Ga je mee? Onderstaand een voorbeeld programma wat wij eerder hebben uitgevoerd.

Programma

Hotel: The Bay hotel - Camps Bay - 5*****

Het elegante 5-sterrenhotel The Bay Hotel is gelegen in de Kampsbaai, iets ten Zuid Westen van Kaapstad. In deze plaats wonen de rijken van Cape Town en dat straalt af op de omgeving. Het hotel heeft een koloniale uitstraling en beschikt over een landschapstuin met 4 buitenzwembaden met uitzicht op de Atlantische Oceaan en de bergketen de Twaalf Apostelen. De kamers zijn ruim en voorzien van alle comfort en luxe zoals satelliettelevisie, een dvd-speler en een iPod-dock. Sommige kamers beschikken over een ruime woonkamer en een eigen balkon met een spa bad en uitzicht op de zee.

Het centrum van de stad bevindt zich op 10 minuten rijden van het hotel, de Tafelberg-kabelbaan op slechts 4 kilomer en het Victoria & Albert Waterfront op 9 kilometer. Het hotel heeft eigen vervoer in de vorm van witte Porsche Panamera's. De receptie van het hotel is 24 uur per dag geopend. Het is een heerlijke plek om te verblijven, met alle luxe en comfort. Zie een korte impressie gemaakt met een drone.

The Bay Hotel - Camps Bay - Kaapstad - premium events The Bay Hotel - Kaapstad - premium events

Vluchten: dagelijks met de KLM

Of via een van de vele andere Europeese steden met een korte tussenlanding. Zowel vanuit Londen als Munchen kan je een nachtvlucht nemen zodat je in de ochtend aankomt in Kaapstad.

Dag 1

De reis begint op Schiphol waar de groep op een ontspannen manier aan de reis begint. De KLM vliegt met een moderne Boeing 777 voorzien van de laatste snufjes zoals het entertainment set. Of je neemt je iPad mee om daarmee een goed boek te lezen of een filmpje te kijken. Maar vooral ook lekker bijkletsen met de andere gasten. Af en toe kijk je eens naar buiten en zie je het hele Afrikaanse continent aan je voorbij gaan. Zo verloopt de reis voorspoedig en snel. Bij de aankomst in Kaapstad. De bagage wordt voor de gasten meegenomen door kruiers en een authentieke Zuid Afrikaanse schone verwelkomt de gasten met een mooie halsketting.

Ondanks dat het al laat is, staat er in het hotel een welkomst drankje te wachten en is de bar nog open. Dat maakt het inchecken tot een leuke bezigheid. Sommigen gaan hun kamer verkennen, anderen proberen een echt Zuid Afrikaans biertje (of twee). Dan lekker slapen voor de dag van morgen.

Boulders - Kaapstad - penguins - premium events

Dag 2

De dag begint met een heerlijk zonnetje wat door het raam naar binnen schijnt. De warme lucht komt je tegemoet als je het raam open doet. In de eetzaal staat een heerlijk buffet klaar met allerlei internationale ontbijt items, aangevuld met lokale lekkernijen. Daarna staat de bus al klaar om iedereen naar Hout Bay te brengen. Daar liggen zogenaamde Power Boats klaar voor een tocht over de oceaan. Kaapstad ligt voornamelijk aan de Atlantische Oceaan en deze is koud. De Indische oceaan heeft een warme golfstroom. De , de spray van de koude Atlantische Oceaan op je gezicht maakt je goed wakker. Op de achtergrond zien we de  Sentinel Mountain en varen we naar  Duiker Eiland , de thuisbasis van een kolonie van zeehonden én een favoriete eetgelegenheid van de Grote White Shark . De zeehonden zijn bijzonder om te zien en wie weet komt er nog een haai langs, op zoek naar een maaltijd. Dat is nu eenmaal de natuur. Verder volgen we wilde ruige kustlijn , varen we langs een ouds scheepps wrak terug naar de haven .

Rib Experience Kaapstad - premium Events

De lunch vindt plaats in een heerlijk restaurant direct aan de kust. Het bijna vanzelfsprekend dat men hier verse vis serveert uit de Atlantische ocean. De meesten nemen verse tijger garnalen en eten hun vingers erbij op. Zelf ben i k meer een fan van King Klip een variant op onze kabeljauw die op een speciale manier wordt bereid. Maar men kan ook vlees kiezen.

In de middag rijden we verder. De route voert door het enorm grote park van de Tafelberg en zo rijden we naar Cape point, Boulders. Daar woont (onder andere) een kolonie Jackass (ezels) pinguïns. Wij mogen bij hen op visite en dat is heel bijzonder. In het bezoekers centrum kom je veel te weten over hun leeefgedrag en gewoonten. Wist je dat deze dieren alleen voorkomen op het Zuidelijk Halfrond? En dat je deze penguïns kunt herkennen aan hun roze vlek bij de ogen? Zo verloopt de dag op een leuke manier. Dan is het tijd voor een borrel en aansluitend een hapje eten.

De Shimmy Beach Club is hier een perfecte plek voor. Leuke mensen en een locatie met een enorme "WOW" factor. Kijk maar eens naar de virtuele tour . In plaats van dat men een menu kiest, worden er allemaal schotels met verschillende gerechten op de tafels gezet. Zo kan men zlef kiezen uit alle heerlijke dingen. Zo eindigt een heerlijke eerste dag in Zuid Afrika.


Wijn proeven in Boekhouts kloof - met premium events   Franschhoek motor museum - incentive - premium events

Dag 2

Deze dag staat in het teken van de wijn. De bekende wijn gebieden van Stellenbosch en Franschhoek liggen ten Oosten van Kaapstad en men kan er de lekkerste wijnen proeven én aanschaffen. Onderweg naar het wijngebied vertelt de gids alvast meer over de historie en wat men te wachten staat. Genieten staat met hoofdletters geschreven en daarom meteen al een wijnproeverij in Boekenhout kloof. De naam alleen al roept vragen op, dus stel ze gerust. Daarna volgt er zowaar een fietstour door de druivenvelden en langs verschillende wijn huizen. Natuurlijk weer een stop om nog wat wijn te proeven. Voor wie het wil weten (of nazoeken); ditmaal bij Grand Provence. Daarna is het tijd voor "ontspanning"

De lunch bestaat uit een authentieke picknick lunch. Onder de verkoelende bomen, op het zachte gras staan diverse tafels klaar en krijgen de gasten een mandje met daarin een uitgebreide picknick. Natuurlijk mag een goed glas wijn niet ontbreken. Genieten van de stilte, de leuke verhalen en de rustieke sfeer. Op en top Zuid Afrika. Zo vliegt detijd voorbij. Tot slot van de middag brengen we nog een bezoek aan het Franschhoek Motor Museum. daar heeft men een prachtige collectie auto's uit verschillende tijden; zowel recent als de mooiste klassiekers.

Het avondeten vindt plaats in een hip en trendy restaurant Granger Bay. Het heeft officieel geen adres, maar wij weten het te vinden. En zijn niet de enigen. Het zijn 2 oude bedrijfshallen die zijn omgebouwd tot een sfeervol restaurant. Compleet met zandstrand, buiten bars en strandstoelen. Laat Zuid Afrika haar werk doen en adem de sfeer in van dit mooie land. Ook hier geen uitgebreide menu's maar men brengt gedurende de hele avond schalen met eten rond. Het begint met pizza en eindigt met een groots dessert. Daar tussen een scala aan gerechten. Ik wil hier nooit meer weg. Toch eindigt de avond en voldaan gaan we terug naar het hotel.


Kaapstad incentive - Granger Bay - premium events Signal Hill - Kaapstad incentive - premium events

Dag 3

De dag begint rustig. Schijn bedriegt want voor het hotel is het een lawaai van jewelste. Het staat vol met Harley Davidson motoren; ruim 30 stuks tel ik er. en met een reden. In de lobby krijgen we een bandana met ons eigen logo er op. We gaan een tocht rijden op de meest authentieke motor die we kennen; de Harley. De route voert ons langs kustwegen, door dorpjes en dan steeds hoger de heuvels in waar de tocht eindigt bij Signal hill. Daar lunchen we. Daarna brengt een bus ons terug naar de stad. voor een vrije middag om wat te shoppen en en wandelen in Waterfront. Sevruga is de plek voor het afsluitende diner. Een feestelijke maaltijd om een paar bijzondere dagen af te sluiten. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van Zuid Afrika en gaan we naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Nederland. Daar komen we de volgende ochtend aan. Misschien een beetje moe, maar o zo voldaan van een prachtige reis. Zuid Afrika, ik wil nog veel meer van je zien en ervaren. 

 

Opmerkingen

Bovengenoemd programma geeft een indruk van de mogelijkheden om 2 dagen met een groep gasten naar Kaapstad te gaan. Echter is dit slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn verschillende andere programma's samen te stellen en dat doen wij graag in overleg met de klant. Eenvoudig kan er nog een extra dag aan worden gekoppeld. Ook qua budget zijn er verschillende mogelijkheden. Dit programma heeft een indicatie budget van bijna 1000 euro per persoon (excl. vluchten) en op basis van 35 personen. De prijzen varieren per seizoen maar geven wel een indicatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over een incentive, meeting of reis naar leuke bestemming zoals Zuid Afrika? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar het overzicht.