Case Londen

Londen, meer dan de stad voor de Olympische Spelen van 2012

Londen is de grootste stad van West Europa en wordt in één adem genoemd met de andere grootste steden als New York, Parijs en Tokio. En met recht, want Londen vervult belangrijke functies op het gebied van economie, politiek en cultuur. En dat al eeuwenlang. De stad ademt cultuur, historie en is vergeven van bijzondere tradities. Londen is voor veel mensen een bekende bestemming om even een dagje te shoppen, voor het theater of om uit te gaan in het actieve nachtleven. Laagdrempelig en goed bereikbaar. Mogelijk daardoor is het minder in trek als bestemming voor zakelijke meetings en mini incentives. Gelukkig heeft de komst van de Olympische Spelen in 2012, Londen ervoor gezorgd dat deze stad in een klap ook zakelijk helemaal hip en trendy is. Want er is zo veel meer te zien en te doen in Londen. Geniet van de Engelse cultuur, de historische monumenten, de moderne bezienswaardigheden, de fantastische uitgaansgelegenheden en het overheerlijke eten. O ja, er kan ook prima worden vergaderd en er zijn honderden top locaties voor elk type evenement.

Londen als zakelijke bestemming

De Olympische Spelen hebben Londen een extra impuls gegeven om ook zakelijk een paar dagen te bezoeken.  Er zijn goede voorzieningen zoals hotels, lokaal vervoer en je kan er heerlijk eten. De bereikbaarheid in de stad kan soms wat lastiger zijn, maar met een goede planning kunnen wij alles zo efficiënt mogelijk sturen. Met onze eigen ervaringen in Londen hebben wij net dat beetje extra kennis waarmee wij anderen weer kunnen helpen. Onderstaand geven wij een indruk van verschillende mogelijkheden.

Vervoer

Als moderne metropool is Londen zeer goed te bereiken. En voor elk budget. Vanaf verschillende Nederlandse luchthavens zijn er dagelijks vluchten naar één van de vijf luchthavens die de stad rijk is. Heathrow en Londen City liggen binnen de grenzen van "groot London" Daarbuiten nog Gatwick, Luton en Stansted. Allen hebben goede vervoersverbindingen naar de stad. Heathrow is direct aangesloten op met metronetwerk, Londen City heeft een directe verbinding door de DLR, een speciale trein.
Zakelijk gezien zijn alle luchthavens goed te gebruiken waarbij wij een kleine voorkeur hebben voor Londen City. KLM en BA zorgen dat je er in een uurtje bent. Wij adviseren om met groepen altijd met een bus of privé vervoer naar de stad te reizen. Niet met de metro of openbaar vervoer.
Een goed alternatief is om met de hoge snelheidstrein naar Londen te reizen. De snelste reistijd is binnen 5 uur vanaf Amsterdam Centraal naar Londen St. Pancras. Overigens kan je vanaf elk station in Nederland opstappen. Prettig om te weten. Wil je nog sneller, dan kan je ook opstappen in Brussel Zuid en ben in iets meer dan 2 uur in Londen (St. Pancras). Door het tijdsverschil met Engeland is dat nog een uur minder in de beleving. Dat is het overwegen waard omdat het stuk door Nederland op relatief lage snelheid wordt verreden.
Tot slot kan je ook via de kanaaltunnel met een touringcar (of met de auto) reizen. Reken op een reistijd vanuit het midden van Nederland van ongeveer 6-7 uur. Met een comfortabele touringcar is dat ook goed om te doen en ook gezellig. Als laatste kan men ook nog met de boot reizen. Dit heeft niet onze voorkeur. Qua kosten zijn er veel mogelijkheden.

 

Programma

Omdat Londen zo groots en uitgebreid is, zijn heel veel verschillende dingen te doen, te bekijken en te bezichtigen. Wij stellen altijd een programma samen in overleg met de klant en de groep die de reis gaat doen. Het is onze kwaliteit en uitdaging om zo veel mogelijk wensen creatief in te vullen. Zo creëren we een beleving in plaats van een ervaring. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden hebben wij een programma samengesteld voor een zakelijke groepsreis van 3 dagen / 2 nachten in Londen.
 

Dag 1

De groep van 35 personen verzamelen zich vroeg in de ochtend bij het bedrijf in Brabant. Daar staat een luxe touringcar te wachten die de gasten binnen een uur naar treinstation Brussel Zuid brengt. Van daaruit brengt de Eurostar trein de gasten direct naar Londen toe. Onderweg kan men gezellig een drankje drinken in de bar, samen met een kleine snack. Zo "vliegt" de tijd.

Aangekomen op station Saint Pancras in het hartje van Londen wordt men van harte welkom geheten door een Nederlandse gids. Hij zal de groep de komende dagen meenemen, meer over Londen te vertellen en vooral te beleven. Er staat een bus klaar die de gasten naar een echter Engelse "Brewery" te brengen. Daar krijgt men tijdens een rondleiding meer te horen over het typisch Engelse "ale" bier en natuurlijk gaat men dit ook proeven. Een goed begin van de ochtend. Aansluitend is het al weer tijd voor de lunch. In een typisch Engelse pub wordt een uitgebreide lunch geserveerd. Klaar voor het middagprogramma. Op korte afstand ziet men de rivier Thames liggen en ligt er een schip te wachten voor de gasten. Dit is het begin van een relaxte rondvaart. Aan boord wordt en koffie en de typisch Engelse thee geserveerd. Gewoon voor de sfeer. We varen rustig de rivier af langs Barnes, Fullham richting Battersea en Chelsea. De eerste stop zijn de Houses of Parliament. Daarna volgt het Tate Modern museum en wordt de middag afgesloten met de London Eye. Daarna is het tijd geworden om ons hotel te bekijken.

Het hotel is supermodern en ligt vlakbij de London Tower. Hier kan men zich even rustig terugtrekken op de kamer en zich opfrissen en omkleden voor het avond programma. Een echte Engelse traditie is de borrel aan het einde van de middag. Dat is een goed begin. Ondertussen valt de schemering en wordt het langzaam tijd om te gaan eten. Gelukkig is het restaurant op loopafstand.

Speciaal voor de gelegenheid is er een exclusief diner in..... de London Tower Bridge. Eerder op de dag kreeg de gids nog vragen of men daar niet naar toe kon gaan. "Nee" was toen het antwoord. Dat maken we nu meer dan goed door het exquise diner dat de gasten mogen genieten. Tussen de gangen door zijn er nog twee korte verhalen; één van de gids over de historie van deze plek en en één van de gastheer over het programma van morgen. Aan het einde van de avond verlaten alle gasten deze unieke locatie met een super rijk gevoel. Voor iedereen die nog energie over heeft, zijn er meer dan genoeg pubs, bars en clubs waar het altijd druk en gezellig is. Vooral in Soho en Leicester Square is het goed vertoeven. De Londense nachten zijn dan ineens heel kort.

Dag 2

Dag twee heeft een meer zakelijke insteek gedurende de ochtend. Maar eerst een uitgebreid ontbijt en even rustig wakker worden. Na het ontbijt staan er enkele presentaties gepland waarin met terugkijkt naar de afgelopen succesvolle periode en krijgen de gasten een vooruitblik naar de toekomst. Met als hoogtepunt de onthulling van een geheel nieuw, nog te introduceren, product later in het jaar.

De middag heeft een geheel vrijblijvend karakter. Het startpunt is de Portobello Market in Notting Hill. Deze straat staat bekend om haar leuke boetiekjes, eettentjes en natuurlijk de markt. Diverse culturen zijn hier samengesmolten tot een geheel waar iedereen zich op zijn gemak voelt en heerlijk kan genieten van alle mooie dingen. De groep verdeelt zich in kleinere groepjes en ieder gaat zijn eigen weg tot het einde van de middag.

Sommigen blijven hier rond wandelen en bezoeken de andere gezellige straten van Notting Hill of gaan op zoek naar de filmlocaties van de gelijknamige film. Anderen wandelen meer naar het Oosten richting West End. Daar ligt onder andere Exford en Bond Street, bekend om de luxe winkels. Londen heeft de beste winkels van de wereld en er is voor iedereen wat leuks te vinden.

Aan het einde van de middag houden we de opgebouwde traditie in stand door een borrel te doen in een pub vlakbij het hotel. Althans dat lijkt het, want de gids neemt ons mee langs verschillende bijzondere kroegjes in de stad. bij elke bar hoort een stuk historie en staat garant voor een bijzonder verhaal. Er wordt rustig aan gedaan met alcohol. Tegen half 8 beginnen men, ondanks de verschillende snacks toch wel trek te krijgen. Het toeval is dat de groep net in Dover Street aankomt en daar is het restaurant gevestigd. Hier staan de gereserveerde tafels klaar voor een uitgebreid diner en een spetterende avond. Met optredens, dans en muziek. Tot in de kleine uurtjes geniet men uitbundig tot het tijd is om toch echt te gaan slapen.

Dag 3

Na de "zware" werkdag van gisteren doen we het vanmorgen rustig aan. We kunnen tot 10:00 uur ontbijten en de meesten maken hier dankbaar gebruik van. Dan volgt het onvermijdelijke uitchecken en gaan we richting station St. Pancras. Er is nog tijd om een laatste souvenir te kopen in de Olympic Store die in het station is gevestigd. Dan staat toch de trein op ons te wachten en zoekt men de gereserveerde stoel op voor de terugreis. Aan het einde van de middag is iedereen weer thuis; voldaan en op en top genoten van Londen.
Londen heeft zo veel verschillende mogelijkheden dat het lastigste is om keuzes te maken. Elk programma is uniek en is bevat de wensen van de klant waarbij er ook altijd de kosten in de gaten worden gehouden. Voor verschillende budgetten zijn er verschillende mogelijkheden.

Opmerkingen

Bovengenoemd programma geeft een indruk van de mogelijkheden om 3 dagen met een groep gasten naar Londen te gaan. Echter is dit slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn verschillende andere programma's samen te stellen en dat doen wij graag in overleg met de klant. Eenvoudig kan er nog een extra dag aan worden gekoppeld. Ook qua budget zijn er verschillende mogelijkheden. Dit programma heeft een indicatie budget van rond de 600 euro per persoon (incl. vluchten) en op basis van 30 personen. Prijzen varieren per seizoen maar geven wel een indicatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over een incentive, meeting of reis naar leuke bestemming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar het overzicht.